dijous, 12 de juny de 2014

CURSA DEL LLOP 2014El passat cap de setmana, 31 de maig i 1 de juny, va tenir lloc a la localitat de Tortosa una nova edició de la cursa del Llop. Una cursa de 6 etapes que transcórrer per les Terres de l’Ebre. Es pot fer qualsevol de les etapes de forma independent, ja sigui una o més d’una però només opten al trofeu del llop els que completin totes les etapes. 
Tot i no ser un raid el Jordi Pàmies i el Miquel Virgili hi van participar, ja que és una cursa molt completa on s'alternen diferentes disciplines
La primera de les 6 etapes era amb bicicleta de carretera, 170 km, amb 2100m de desnivell positiu i un temps màxim de 7 hores. Els participants pujaven entre d’altres el coll de Fatxes i Colldejou. El Jordi va acabar en un temps de 05:44:39 i el Miquel 5:55:47. En aquesta priemra secció es va rodar molt ràpid a una mitja d'uns 30 Km/h, no sembla molt, però amb tot el que teneiem per davant déu ni do!!!
La segona etapa consistia en una cursa a de muntanya a peu de 32 km amb 1000m de desnivell positiu, amb sortida de Tortosa a les 14:40, els participants tenien un temps màxim per fer la prova de 4:00 hores, per arribar a l’Ampolla on els esperaven els caiacs. El Jordi va completar el recorregut amb 3:11:26 i el Miquel 3:16:16. Aquí ja es començava a notar la fatiga acumulada i ja es va fer una selecció natural dels que tenien més possibilitats d'acabar la prova.
La tercera prova era de caiac de mar, amb una distància de 16 km, sortint de la platja de l’Ampolla i arribada a Riumar (Deltebre). Els participants tenien un temps màxim de 2:30 hores. En el moment de la sortida la mar estava una mica alterada, "picada" n'hi diuen els que controlen del tema,  però de mica en mica es va anar calmant i el Jordi va acabar amb 1:57:40 i el Miquel va acabar en 2:02:35, finalitzant així el primer dia de la Cursa del Llop, ara tocava recuperar forces per afrontar la segona jornada que començava ben d’hora.
Tots el candidats a Llop, estavem allotjats en el mateix hotel on vam compartir sopar mentre explicavem batalletes.... Un molt bon ambient entre els participants i organitzadors. 

04:50 AM sonava el despertador ja que teniem l'esmorzar previst a les 05:00, temps just per desplaçar-nos fins al lloc de sortida, on engegava la quarta etapa.
En aquesta secció els participant havien de remuntar el riu Ebre amb caiac de riu, sortint de la població de Jesús i Maria i amb arribada a l’embarcador de Tortosa,  vam sortir a les 06:15 i teneiem un temps màxim de de 04:00 hores, el Jordi va finalitzar aquesta etapa amb un temps de 3:36:01 i el Miquel arribava una mica més justet amb 3:39:59. Aquesta etapa es va fer molt llarga a causa del vent que bufava, les algues, l'aigua a contra-corrent i l’acumulació de les hores.
La cinquena etapa era la mítica pujada al Caro, una mitja marató amb 1.100 metres de desnivell positiu, sortint de Roquetes i finalitzant al cim del Caro. Tant el Jordi com el Miquel van mantenir un ritme molt constant desde el principi fianlitzant amb 2:07:01 el Jordi 2:26:53 el Miquel.
Un cop ben refrescats i avitüallats només quedava finalitzar el gran repte amb l’última etapa de 90 km de bicicleta de muntanya i 1650 metres de desnivell positiu, amb sortida del Caro i arribada final de la prova a la plaça de l’Ajuntment de Tortosa on hi havia una gran afluència de públic i les nostres families esperant l’arribada de tots els participants.
En el tram de btt el Jordi va tardar 05:08:53 i el Miquel va arribar a meta amb un temps de 05:15:19.
En aquesta edició van intentar completar el trofeu del llop 21 atletes i van finalitzar el recorregut sencer, dins els temps establerts per l’organització 16 esportistes. El Miquel Virgili va acabar molt content i emocionat amb un temps final de 22:36:49. I el Jordi va completar el seu 3er trofeu del Llop amb un temps final de 21:45:40. Ara ja tocava recuperar forces i explicar anecdotes viscudes durant el llarg cap de setmana. Un fort agraïment a la gent de les Terres de l'Ebre que es van entregar al màxim perquè tot sortis a la perfecció.
Podeu consultar les classificacions a http://www.cursadelllop.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada