dimecres, 9 d’octubre de 2013

RAID DEL SEGRE CAMPIONAT DE CATALUNYA 2013

SOTS CAMPIONS DE CATALUNYA 2013


Un any més va arribar una cita on el nostre equip no hi podia faltar el RAID DEL SEGRE, en aquesta ocasió campionat de CATALUNYA.
Mirant els equips inscrits ja es preveia un raid amb molt nivell, amb 5 o 6 equips que podien estar al davant, entre ells el Grifone ( que feia pocs dies eren subcampions de copa del món de raids al Bimbache) amb el Terri, el Terrise i el Vilana,  el Haglöfs, amb l'Ivan, el Quim i el Jaume, l'equip del GRAE amb el Xavi Zapa, el raidaventura.org amb el Caiman, l' equip Cameta Coixa (que van estar gran part del dissabte segons), el Girona X-perience amb el Carles Domingo i equips de fora, de Madrid (desafio liga centro) i Pamplona (Nke Basurde Galduak) entre d'altres.

En aquesta ocasió van formar l’equip  l’Edu, el Miquel i el Gerard. De l'assistència s’encarregava el Toni que ens va ajudar i cuidar durant tot el raid.

El Raid del Segre començà divendres a les 22:00 al pavelló del Pont de Suert amb una etapa pròleg, una orientació urbana per relleus. La classificació d’aquesta prova va servir per establir l’ordre de sortida del dissabte. Va ser una etapa molt ràpida en menys de 40 minuts la vam fini quitar, aconseguint una tercera posició i assegurant una bona sortida el dissabte.Dissabte a les 8:00 va començar la primera etapa, on els equips sortien segons l’ordre de l’etapa pròleg, amb intervals de dos minuts. Per escalfar motors començàvem  amb una secció de btt de 26km i 1200m de desnivell positiu. Tornant de nou al Pont se Suert on ens enfundàvem els trastos de via ferrada per fer la ferrada del Tossal de Miravet, tot i no ser molt llarga, vam xalar de valent amb alguns passos desplomats!! 
Sortim a fer la secció de córrer amb l’equip raidaventura.org, anem tercers i quarts respectivament, arribem a la secció de caiac junts. En aquesta secció l’organització preveu que es pugui fer un relleu, ja que només hi caven dos corredors al caiac. Primer remen l’Edu i en Gerard i a mig camí segueixen el Miquel i el Gerard. El caiac estava deformat de la quilla i se n’anava a l'esquerra moltíssim. Per aconseguir anar rectes ens hi hem de deixar els ronyons!!!. Acabem el caiac en cinquena posició darrere de Grifone, Haglofs, cameta coixa i els del GRAE.

Després de recuperar forces engeguem un trekking de 8k amb 800+ on pugem a unes antenes, fem tota la pujada acompanyats  de l'equip Haglöfs amb els que busquem una balisa que ens fa perdre una mica de temps, on ens ajuntem 3 equips i baixem cap a Viu de Llevata on comença la següent secció.

Secció de Barranc, El Viu de Llevata, ens enfundem els neoprens i cap a baix. Fem el barranc força ràpid tot i que esta molt remogut i no es veu el fons, caiem molts cops ensopegant amb pedres, és pesat i còmic al mateix temps. Saltem tot el que podem per intentar esgarrapar minuts. Al final de la secció pugem uns quants metres i fem la següent transició.

Última secció de la primera etapa!!! una mica de btt, només seran 33km amb 1250 m des+, sortim ràpids per fer-nos passar el fred que ens ha agafat al barranc i amb la intenció d’acabar la secció amb llum diürna, però no és així, se’ns fa de nit en un sender molt pedregós i tècnic, on ens costa força avançar. Amb la foscor tenim algun petit problema d’orientació i remuntem més del compte. Arribem al camí de l'aigua, un camí que puja paral·lel al riu noguera de Tor. Al mapa semblava pla, amb lleugera pujada... però la realitat es que has de passar el 50% del camí arrossegant la bici, són casi les 23:00 i ja portem 15 hores de competició a sobre.

Finalment a les 23:30 acabem la primera etapa. Els primers equips ja fa mitja hora que han començat la segona etapa, que consta d’un trekking de 8 km amb 400 m des+ i un bivac. Estem ja bastant cansats i hem de carregar la tenda de campanya, sacs, aïllants, i uns entrepans que ens ha comprat el Toni. Mengem recuperem forces i sortim amb els frontals a fer els últims km del dia. Ho resolem força bé, ja que  l’Edu es coneix bastant la zona d'altre aventures. Arribem a Erill la Vall on acampem. Son les 2:00 i la majoria d'equips ja han arribat, estem cansats no sabem en quina posició anem però creiem que estem bastant endarrere veient el panorama de tendes que estan ja muntades. Però almenys hem fet totes les balises i segurament alguns dels equips no. Així que res, a dormir 2h ja que a les 4:30 ens hem de despertar per iniciar l’última etapa del raid que comença a les 5am.


El diumenge comença aviadet, veiem tots els equips ja preparats per sortir amb les tendes i sacs carregats de nou a la motxilla. Hem de fer un trekking de 7.5km amb 350+ que el fem força rapid ja que el Edu de nou es coneix tots els camins que anem fent i fa que no perdem el temps orientant. Arribem a la transició juntament amb Grifone i darrere de Haglofs que ens porten uns 5'.

Toca fer un duatló d'alta muntanya. així que agafem les bicis a Barruera i enfilem cap amunt passant per Durro i fins a acabar pujant 700+ en 8km. Se’ns fa de dia a mitja pujada. Anem 3ers al canvi de btt-trek tenim a vista tant Grifone que ara van primers i a Haglofs.

Secció dura de trekking amb 1000 des+ en tan sols 8km d'alta muntanya on anem a atacar el primer cim per la cinglera plena de roques i pedres gelades, vigilant no caure cap a baix, anem pujant fins arribar a la primera balisa. Toca baixar per la cresta i tornar a pujar fins la següent balisa, fa força vent i és bastant fred però el sol fa que sigui força suportable. Així que amb totes les balises marcades baixem a tota velocitat, ja que anem 3ers i no hem vist més equips pujant al trekking. A la baixada el Gerard es fa un esquinç al turmell però continuem sabent que queda ja poc per acabar el raid i anem molt ben classificats almenys a l'etapa d'avui.

Arribem a les bicis i ultima secció de 9km btt pràcticament de baixada fins a Barruera. on arribem a les 11.15am darrere de Grifone i Haglofs.


Un Slackline on demostrem la poca habilitat equilibrista que tenim els 3 i un tallament de tronc final dona per acabat el raid.

Un raid molt guapo i dur de mes de 130km i mes de 6500m des+ on hem xalat molt els 3, formant un equip molt uniforme i ben equilibrat. Cal mencionar al Toni, ja que va estar per nosaltres en tot moment, va fer una feinada a l'assistència i es va portar com un champion!

Al final i una mica per sorpresa ja que dissabte anàvem 5ens, però degut a que vam clicar totes les balises i alguns equips que van acabar per davant no. vam acabar 3ers de la general i 2ons del campionat de catalunya darrere dels primers Grifone (felicitats Cracks!!) i Haglofs (Felicitats tambe!!!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada