dimarts, 22 de març del 2011

El cambrilenc Toni Calderón finalitza en tercera posició la prova Lavatrail Marató de Lanzarote

El passat cap de setmana, el dissabte 19 de febrer, el cambrilenc Toni Calderón va participar en una de les proves que es van celebrar a la illa de Lanzarote, Lavatrail Marató, de 47 quilòmetres i amb un desnivell acumulat de 828 metres positius.  A les 11h del matí i des de la població de La Santa es donava el tret de sortida a la prova. Des d'un bon començament en Toni Calderón va encapçalar la cursa. Però va ser fins el quilòmetre 25, moment en què va ser agafat pel corredor local i guanyador final de la cursa.

Aquest moment va ser quan es passava per la zona més espectacular del recorregut, la zona volcànica "La Montaña del Fuego" del Parc Nacional de Timanfaya. A causa de les elevades temperatures, Toni Calderón va començar a patir però va seguir ocupant la segona posició, que va mantenir fins a l'últim quilòmetre, quan va ser superat pel canari Octavi Garcia, en la zona de Platja Blanca, on es trobava l'arribada. La seva marca va quedar enregistrada amb 4 hores i 19 minuts.

En Toni Calderón considera "molt positiva" la seva participació en aquesta prova. Era desconeixedor del terreny i observant el poc desnivell que hi havia, el cambrilenc pensava que seria una prova "fàcil" però la intensa calor que hi va haver durant tota la cursa, va fer que la carrera fos "molt dura".