dijous, 10 de març del 2011

Bona estrena de l'equip.

Finalment ens hem estrenat. El passat cap de setmana 5 i 6 de març, el Xavi Rodríguez i el David Tarrés, amb la companyia del Luís Irache i la gran assistència del Javi Ara, ens vam plantar a la localitat Castellonenca de Jérica  per iniciar la Lliga Espanyola de Raids d'Enguany.
Aquí podeu veure el resum de totes les proves que vam haver de fer front durant el raid.


En total vam recórrer 128km, amb 4.390m de desnivell positiu i 4.700 de negatiu.
El raid estava dividit en dues etapes:

Etapa dissabte (114km, 4090m d+, 4420m d-):


Orientació urbana + trekking + barranc: 11km, 777m d+ i 777d-
Btt: 36km, 1130m d+ i 1110m d-
Orientació específica + ràpel + trekking: 10km, 210m. d+ i 280m d-
Caiac: 7km
Btt: 35km, 1350m. d+ i 1370m. d-.
Trekkng + tir amb arc: 14km, 620m. d+ i 890m. d-.

L'etapa va estar marcada, de bon inici, pel fred causat per la pluja i per l'aigua del barranc. Les seccions de btt eren bastant dures i els temps marcats per l'organització van anar quedant desfasats. El primer equip va arribar al voltant de la una de la nit, quan l'hora prevista era a les 22h.
Aquesta etapa la vam finalitzar en tercera posició a 3/4 de 2 de la nit. Vam pagar molt car una estratègia molt arriscada en la primera btt, que ens va fer perdre uns 25 minuts respecte els equips capdavanters.
La resta de la jornada ens la vam estar disputant amb l'equip Hagloffs i no es va decidir fins a l'última balisa del raid, on vam aconseguir 7 minuts d'avantatge després que els Hagloffs erressin en el tir amb arc.

Abans de l'etapa de diumenge
Etapa diumenge (14km, 310m. d+ i 310m. d-)


Patins en línia: 7km, 30m d+ i 30m d-
Btt: 8km, 135m d+ i 135m d-.
Orientació urbana.

Aquesta etapa ens va anar bastant malament, ja que vam pagar la bona etapa de dissabte i després de la secció de btt ja havíem perdut 6 minuts respecte els Hagloffs.

A causa de les presses i dels nervis, vam fer diversos errors en l'orientació i ens va fer perdre molt més temps respecte els Hagloffs.

El raid el va guanyar l'equip Vidaraid seguit dels Bimbche LXS.

De totes maneres, estem molt contents de com va anar l'estrena de l'equip i esperem millorar aquest resultat en els raids propers.

Podeu trobar les classificacions finals, fotos i més informació sobre el raid a: http://raidsierradeespadan.org/webraid/

Al bloc del David hi podeu trobar una crònica més personal i ampliada sobre el desenvolupament del raid.

Per una altra banda, l'Albert va estar corrent el raid Huaira Sinchi amb l'equip Buff Thermocool: els actuals Campions del Món de Raids.
Després de 3 dies de cursa, la majoria del temps per sobre de 5.000m d'altitud, van aconseguir esplèndida 5a posició.

Un altre dels nostres corredors, el Jordi Pàmies, va estar competint a la Transgrancanaria i es va poder penjar una altra medalla de finisher, després de recórrer els 123km de la cursa en poc més de 20 hores.

La Judit, pel seu cantó, també va estar competint. En aquest cas al Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu, que es va disputar a les Valls d'Àneu i que va aconseguir una molt bona 4a posició en categoria femenina.

Aquest cap de setmana, el Xavi Rodríguez i el David Tarrés anirem a córrer el Raid de Girona, el primer sprint raid i que l'aprofitarem per entrenar i intentar fer un bon resultat.

1 comentari: