dimarts, 7 d’octubre del 2014

NOVA VICTÒRIA A LA 1a EDICIÓ DEL RAID ILERCAVÓ

El passat 4 d'octubre a la localitat de els Guiamets es va disputar la primera edició del raid Ilercavó, darrera prova puntuable per a la Copa Catalana de Raids de la FCOC i Rànquing Raider by no-city.com, organitzada per l'equip de raids TWO NAV TERRES DE L'EBRE. 


Més de 30 equips van prendre la sortida entre les quatre categories que oferia l'organització, elit, aventura, popular i família. 

En la categoria elit els corredors tenien per davant un total de 69 quilòmetres i gairebé 2900 metres positius, repartits en caiac, btt, orientació específica, treking, un barranc i una petita cova. El circuit aventura tenia uns 40 quilòmetres amb 1500 metres de desnivell positiu. 

De l'equip CATRAID-TRANGOWORD ens hi vàrem desplaçar dos equips aprofitant el bon estat de forma de les últimes setmanes, per tal de fer un bon entrenament de qualitat físic i de tècniques d'orientació, i alhora intentar obtenir bons resultats en la categoria reina, l'èlit. 


Un equip el formaven el Miquel Virgili i el Jaroslav Najman (TRANGOWORD-RAIDAVENTURA.ORG) i l'altre era format pel Xavi Rodríguez i el Jordi Pàmies (Ph QUIROGEL-TRANGOWORD).

A les vuit del matí començava la prova per a la categoria elit i aventura, on els participants en categoria elit començavem amb una orientació en caiac de 6 quilòmetres al Pantà de els Guiamets, on ja es començaven a obrir diferències entre els equips, la segona secció era una btt que portava als corredors a la localitat de Capçanes per fer una orientació específica molt ràpida.


Un cop finalitzada aquesta secció, els corredors agafavem altre cop les BTT's per salvar un important desnivell, i acostar-los a la cinquena secció que consistia en un treking d'uns 20 quilòmetres on havia una petita cova i un barranc sec amb 5 ràpels, que li va donar el punt d'emoció al raid. 
En aquesta secció, va ser necessària una important estratègia per tal d'intentar aconseguir fer el màxim de fites-punts, sempre atents al rellotge i l'horari de tancament del barranc i de meta.

L'última secció era en BTT per tornar fins a la població de Guiamets i balisar l'últim control. En totes les seccions de BTT hi havia una gran quantitat de senders que feien la prova molt divertida, tot i que van protagonitzar diferents caigudes, però sense lamentar cap lesió important.


Un cop ja finalitzat el raid i fora de temps. Els participants es van divertir molt fent unes proves especials agrícoles, recollida d'ametlles i caminar sobre unes botes vi. 

En categoria èlit finalment i per pocs minuts de diferència es va proclamar campió l'equip Ph-QUIROGEL-TRANGOWORLD d'en Xavi Rodriguez i Jordi Pàmies, la segona posició va ser per al TREMPAT T'EMPAITO de David Tarrés i el seu company Felip, ambdós aconseguint realitzar tot el recorregut i fites, i la tercera plaça va ser per al equip TRAIL-TARRACO, que tot i no tenir molta experiència en aquest tipus de proves, van aconseguir pujar al podi. Tot seguit i en 4a posició arribaven el Jaroslav i el Miquel.

Aquesta primera edició del raid Ilercavó va estar molt ben organitzada, amb avituallaments durant el recorregut, personal de seguretat en tot el traçat, cartografia molt bona de Sport Maps,  i on es notava l'experiència com a corredors en aquest tipus de proves de l'equip TWO-NAV TERRES DE L'EBRE.








NUEVA VICTORIA DEL EQUIPO EN LA 1a EDICIÓN DEL RAID ILERCAVÓ

El pasado 4 de octubre en la localidad de los Guiamets se disputó la primera edición del raid Ilercavó, última prueba puntuable para la Copa Catalana de Raids de la FCOC y Ranking Raider by no-city.com, organizada por el equipo de raids TWO NAV TERRES DE L'EBRE. 

Más de 30 equipos tomaron la salida entre las cuatro categorías que ofrecía la organización, élite, aventura, popular y familia. 

En la categoría élite los corredores tenían por delante un total de 69 kilómetros y casi 2900 metros positivos, repartidos en kayak, mountain bike, orientación específica, treking, un barranco y una pequeña cueva. El circuito aventura tenía unos 40 kilómetros con 1500 metros de desnivel positivo. 

Del equipo CATRAID-TRANGOWORD nos desplazamos dos equipos aprovechando el buen estado de forma de las últimas semanas, con el fin de hacer un buen entrenamiento de calidad físico y de técnicas de orientación, y al tiempo intentar obtener buenos resultados en la categoría reina, la élite. 

Un equipo lo formaban Miquel Virgili y Jaroslav Najman (TRANGOWORD-RAIDAVENTURA.ORG) y el otro estaba formado por Xavi Rodríguez y Jordi Pàmies (Ph QUIROGEL-TRANGOWORD). 

A las ocho de la mañana comenzaba la prueba para la categoría élite y aventura, donde los participantes en categoría élite comenzamos con una orientación en kayak de 6 kilómetros en el Pantano de los Guiamets, donde ya se empezaban a abrir diferencias entre los equipos. La segunda sección era una mountain bike que acercaba a los corredores a la localidad de Capçanes para realizar una orientación específica muy rápida. 

Una vez finalizada esta sección, los corredores cogíamos de nuevo las BTT's para salvar un importante desnivel, y acercarlos a la quinta sección que consistía en un treking de unos 20 kilómetros donde había una pequeña cueva y un barranco seco con 5 rápeles, que le dio el punto de emoción al raid. 
En esta sección, fue necesaria una importante estrategia para intentar conseguir hacer el máximo de balizas-puntos, siempre atentos al reloj y al horario de cierre del barranco y de meta. 

La última sección era en BTT para volver hasta la población de Guiamets y balizar el último control. En todas las secciones de BTT había una gran cantidad de senderos que hacían la prueba muy divertida, aunque protagonizaron diferentes caídas, pero sin lamentar ninguna lesión importante.

Una vez finalizado el raid y fuera de tiempo. Los participantes se divirtieron mucho haciendo unas pruebas especiales agrícolas, recogida de almendras y caminar sobre unas botas vino. 

En categoría élite finalmente y por pocos minutos de diferencia se proclamó campeón el equipo Ph-QUIROGEL-TRANGOWORLD de Xavi Rodriguez y Jordi Pàmies, la segunda posición fue para el TREMPAT T'EMPAITO de David Tarrés y su compañero Felip , consiguiendo ambos realizar todo el recorrido y balizas, y la tercera plaza fue para el equipo TRAIL-TARRACO, que a pesar de no tener mucha experiencia en este tipo de pruebas, consiguieron subir al podio. A continuación y en 4 ª posición llegaban Jaroslav y Miquel. 

Esta primera edición del raid Ilercavó estuvo muy bien organizada, con avituallamientos durante el recorrido, personal de seguridad en todo el trazado, cartografía muy buena de Sport Maps, y donde se notaba la experiencia como raiders en este tipo de pruebas equipo TWO-NAV TERRES DE L'EBRE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada