dimecres, 9 d’abril del 2014

CATRAID TRANGOWORLD participa a La Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada

El passat dissabte dia 5/4/2014 va tenir lloc a Prades una nova edició d’aquesta cursa. Aquest cop hi van participar el Jordi Pàmies fent equip mixte amb la Berta Moreno i el Miquel Virgili que participava de forma individual.
Aquesta prova era puntuable per la copa catalana de curses d’ultraresistència i ja us podeu imaginar el nivell dels participants.

La sortida va tenir lloc a les 09:00 del matí a la plaça de Prades, amb un ambient força fresquet, però en els primers minuts de cursa ja s’entrava en calor. Les pluges dels últims dies van deixar un paissatge molt verd, brollava l’aigua per tot arreu i ja als primer quilòmetres de cursa els corredors ja portaven els peus molls.
La primera part de la cursa era molt corredora, amb moltes pistes forestals on es podien agafar bons ritmes de creuer. I els corredors més forts ja anaven obrint distància amb la resta.

El Jordi i la Berta van sortir col·locant-se en la primera posició dels equips mixtes i portant un ritme conservador però constant, ja que quedaven molts quilòmetres i hores per davant, el Miquel els va atrapar al primer avituallament, a la població d’Albarca, a partir d’allí van fer part del camí junts, el Miquel s’avançava una mica en les pujades, però la Berta i el Jordi el recuperaven als avituallaments.

En arribar a Vilaplana, portavem ja 43 kms i 5 hores, aquí ens esperava l’avituallament més contundent de la cursa on calia recuperar energies per afrontar la segona part de la cursa, ja que quedava la major part del desnivell positiu. En aquest punt els corredors també teníem accés a una bossa amb el material personal que l’organització havia transportat fins aquest punt.

Un cop repostats vam deixar la població de Vilaplana per encarar la pujada més dura de la prova, la pujada a la Mussara,  a partir d’aquí ja es començava a notar l’acumulació de quilòmetres. El Miquel va fer la pujada al seu ritme, mentre que la Berta començava a tenir problemes d’hidratació acusat per les altes temperatures del migdia i anava quedant-se sense forces, finalment es va veure obligada abandonar a l’avituallament de l’Albiol.

A partir d’aquí el Pàmies va anar remuntant posicions i caçant a molts corredors que ja anaven tocats per l’acumulació de quilòmetres, a mitja pujada a Montral va atrapar al Miquel que anava una mica tou i amb problemes intestinals. Es vam retrobar de nou a l’avituallament de Montral, on el Miquel volia abandonar ja que feia moltes hores que no podia menjar res, però amb els ànims del Jordi van sortir junts de l’avituallament i fan fer part del tram de Capafonts junts, però el Jordi que es trobava més fresquet va anar guanyant terreny i escurçant distàncies amb els corredors del davant fins a finalitzar la prova amb un temps de 12h i 35 min en la posició 19 de la general i el Miquel va finalitzar amb un temps de 13h 13 min i la 29ena posició de la general.

La cursa la va guanyar en Joan Salamaña amb un temps record de 9:28 min. Cal destacar el gran nombre de corredors que van abandonar, un total de 200 arribats a meta i més de 300 inscrits.
El Jordi Pàmies i el Miquel van aprofitar aquesta oportunitat per fer un bon entrenament de cara a la temporada de raids, ja que pròximament participaran al campionat d’Espanya de Raids, repetint l’equip de l’any passat, amb Xavi Rodriguez.