dijous, 8 de novembre de 2012

Final LERA a Extremadura

Català

El cap  de setmana passat, a més a més del final de la Copa Catalana de Raids, també hi havia el final de la Lliga Espanyola a Extremadura.
L'equip CATRAID TRANGOWORLD CLUB ORIENTACIÓ BERGUEDÀ ens hi presentàvem en tercera posició provisional a la classificació general i l'objectiu era assolir la segona posició. Per fer-ho ens calia fer millor resultat que l'equip gallec KELTOI.

L'equip en aquesta ocasió estava integrat pel Gerard, la Judit i el David i comptàvem amb l'assistència del Miquel i l'Ester.
Les previsions meteorològiques pel cap de setmana donaven pluja, així que ja anàvem preparats per patir, a més, el fet de ser un recorregut extremadament pla no ens augurava massa bones sensacions, però bé, anàvem allà a per totes i a passar-ho bé.
Tota la nit de divendres a dissabte plovent, ja començàvem bé, per sort poc abans de la sortida la pluja ens donava una treva i almenys sortiríem en sec.
El raid començava amb una orientació urbana on una mica d'embolic en el casc antic d'Olivenza ens feia perdre una mica de temps, per sort vam tenir la serenitat suficient per no perdre els nervis i començar a fer la nostra cursa sense pressió.
Transició i secció de btt i patins en línia, molt plana però teníem molts equips a davant que havíem d'anar passant. Tot i això, vam fer una molt bona secció de patins i vam poder abastar ja la cinquena posició a pocs minuts dels líders. Una mala previsió dels caiacs ens obligava a parar-nos 20' i agrupar-nos uns quants equips èlit, excepte els primers que sí van entrar. A partir d'aquí ja perdíem totes les referències amb la resta d'equips i teníem una certa incertesa sobre la classificació.
Però bé, vam remar bastant ràpid i vam poder avançar algun equip abans de tornar a agafar les bicis. Durant la btt més errors petits d'orientació ens anaven fent perdre minuts vitals. 
Ara tocava córrer, ens feia por que fos pista i córrer ràpid, però ens va sorprendre molt positivament el fet de poder córrer gairebé tota l'estona camp a través i, a part d'algun altre error detectat bastant ràpid, vam poder fer la secció bastant ràpid.
El temps anava aguantant tapat i plovisquejant en alguns moments però res important, a més, la temperatura era suau i no patíem excessiu fred.
Ara tornava a tocar pedalar, prou bona secció, sense errors, recuperant alguns minuts i avançant alguns equips que havien petat.
Ja al caure la nit arribàvem a Olivenza, un ràpel de 30m. des de la torre del castell i més btt, extremadament plana i amb molt fang, no era el nostre millor terreny però ho salvem prou bé.
Ara ens esperava un tresc nocturn també camp a través i amb una desorientada important en una carena a causa de la nit i la boira però finalment ben resolta.
Ja per acabar 17 km més en btt, completament plans fins a Olivenza, on ens esperava el final de l'etapa de dissabte.
Finalment arribem a meta en 4a posició a 1h30' dels primers classificats, els SHERPA, que han volat.
Durant tota la nit de dissabte a diumenge plou amb molta força i ja es preveu que l'etapa de diumenge serà molt dura, això si no espatllem les bicis. Caldrà anar en compte.
Per sort, l'organització veu inviable dur a terme l'etapa ja que moltes balises són inaccessibles. Així que podem recollir el material de bon matí, recollir els premis i retornar cap a Catalunya.
Així doncs, la classificació de dissabte era la bona: 4s del raid i del Campionat Ibèric i 3s dels equips que puntuem per la LERA.
Amb aquest resultat aconseguim els dos objectius: haver-ho passat bé corrent i la segona posició a la Lliga Espanyola.
Al final de la temporada l'equip CATRAID TRANGOWORLD CLUB ORIENTACIÓ BERGUEDÀ hem aconseguit els Campionats d'Espanya i Catalunya de Raids 2012, la victòria a la Copa Catalana i la segona posició a la Lliga Espanyola.


Castellano

El pasado fin de semana, además del final de la Copa Catalana de Raids, también havía el dinal de la Liga Española a Extremadura.
El equipo CATRAID TRANGOWORLD CLUB ORIENTACIÓ BERGUEDÀ nos presentábamos en tercera posición provisional en la clasificación general y el objetivo era alcanzar la segunda posición. Para conseguirlo calía obtener mejor resultado que el equipo gallego KELTOI.
El equipo en esta ocasión estaba integrado por Gerard, Judit y David y contábamos con la asistencia de Miquel y Ester.

Las previsiones meteorológicas para el fin de semana daban lluvia, así que ya íbamos preparados para sufrir, además, al ser un recorrido extremadamente llano no ofrecía demasiadas buenas sensaciones, pero bien, íbamos allí a por todas y a pasarlo bien.
Toda la noche del viernes al sábado lloviendo, empezábamos bien, por suerte poco antes de la salida la lluvia nos daba tregua y al menos saldríamos en seco.
El raid empezaba con una orientación urbana donde un lío por el casco antiguo de Olivenza nos hacía perder un poco de tiempo, por suerte tuvimos la serenidad suficiente para no perder los nervios y empazar a correr nuestra carrera sin presión.
Transición y sección de btt y patines, muy llana pero con muchos equipos delante que teníamos que pasar. A pesar de esto, realizamos una muy buena sección de patines y conseguimos colocarnos en quinta posición a pocos minutos de los líderes. Una mala previsión de los kayacs nos obligaba a pararnos 20' y agruparnos un grupo de equipos élite, excepto los primeros que sí entraron. A partir de aquí ya perdimos todas las referencias con el resto de equipos y teníamos una cierta incerteza sobre la clasificación.
Pero bien, remamos bastante bien y pudimos adelantar algun equipo antes de volver a coger las bicis. Durante la btt más pequeños errores de orientación nos hacían perder minutos vitales.
Ahora tocaba correr, nos daba miedo que fuese todo pista y a correr rápido, pero nos sorprendió muy positivamente el poder correr la mayoría del tiempo campo a través y, a parte de un que otro error detectados bastante rápido, pudimos realizar la sección bastante rápido.
El tiempo aguantaba nuboso y lloviesqueando en algunos momentos pero nada importante, además, la temperatura era suave y no sufríamos excesivo frío.
Ahora teníamos que volver a pedalear, bastante buena sección, sin errores, recuperando algunos minutos y adelantando equipos que habían petado.
Ya al caer la noche llegábamos a Olivenza, un rápel de 30m. des de la torre del castillo y más btt. extremadamente llana y con mucho barro, no era nuestro mejor terreno pero lo salvámos bastante bien.
Ahora nos esperaba un trekking nocturno también campo a través y con una desorientada importante en una carena debido a la noche y a la niebla pero finalmente bien resuelta.
Ya para terminar 17km en btt, completamente llanos hasta Olivenza, donde nos esperaba el final de la etapa del sábado.
Finalmente llegamos a meta en 4ª posición a 1h30' de los primeros, los SHERPA, que volaron.
Durante toda la noche del sábado a domingo llovió con fuerza y ya se preveía que la etapa de domingo sería muy dura, eso si no rompíamos las bicis. Tendremos que ir con cuidado.
Por suerte, la organización vió inviable llevar a cabo la etapa porqué muchas balizas eran inaccesibles. Así que pudimos recoger el material de buena mañana, recoger los premios y regresar a Catalunya.
Así pues, la clasificación del sábado era buena: 4º del raid y del Campeonato Ibérico y 3º de los equipos que puntuamos para la LERA.
Con este resultado conseguimos los dos objetivos: haberlo pasado bien corriendo y la segunda posición a la Liga Española.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada