dilluns, 20 de juny del 2011

PRIMER EQUIP CATALÀ EN GUANYAR EL CORSICA



Xavi Rodriguez, Alvert Vilana, Xavi Zapater i com assistència Pat Zapater, s’emporten la victòria de la 17na edició del Corsica Raid amb l’afegit de ser el primer equip estranger en aconseguir-ho.
El Corsica Raid es tracta de una de les proves internacionals amb més prestigi, i en aquesta edició complia 17 anys i es va notar alguns canvis respecte a d’altres edicions. Al final de cada etapa es celebrava una bonica cerimònia en la que es vestia als líders de la prova amb el mallot groc amb entrega de premis i aperitiu, com si un final d’etapa del Tour de França es tractés.       
La cursa va ser molt disputada des del primer dia, entre els dos primers equips, arribant a meta l’últim dia a tan sols 4 minuts de diferencia.
La segona plaça se la va endur l’equip militar francès GMPA i completant el podi a més de dos hores dels primers l’equip francès TRAIL ENDURANCE.
Aquesta edició 2011 va començar amb un trail de muntanya de dues hores per les muntanyes de Bàstia. Un trail que era com una etapa pròleg de 18 quilometres on es vestia al primer líder amb el mallot groc.
Segona etapa: Va començar amb un trail amb una secció d’orientació específica i una prova de cordes que va portar els equips fins  un ramal del riu Golo on esperava una secció de 7 quilòmetres de riu fins desembocar al mar i 15 quilòmetres més resseguint la costa fins la famosa platja de Les Sables de Biguglia, situada al sud de Bastia. Una secció molt dura degut al fort vent en contra i l’onatge que va fer patir de valent als kayaquistes. I per acabar el dia, un coastering de 10km per la mateixa platja. 

Tercera etapa: Va estar marcada per 2 barrancs espectaculars; el Purcarrachia i el Risseau de la Vacca, molt aquàtics, on els corredors van poder rapelar, saltar i nadar per aigua cristal·lina. El va seguir una secció molt tècnica de bicicleta per corriols de la zona de Zonza, seguida per una secció també de bicicleta llarga per pistes i algunes trialeres de Quenza .


Quarta etapa: L’inici va ser la mateixa nit a les 22h, amb una secció de trail nocturn, on la pluja, el fred, el vent, els forts desnivells van ser els protagonistes de la secció. Varis equips varen arribar més enllà de les 7 del matí del dia següent a una estació d’esquí a més de 1700 m.
La segona secció de la quarta etapa sortia del port de Bavella i feia la volta a les Agulles de Bavella tot resseguint el mític GR20, conegut com el més dur del mon. Els equips van haver de superar un trekking exigent amb un fort desnivell. En aquest punt de la cursa es comencen a veure les cares de cansament i les seqüeles d’una nit molt dura on els primers  equips només han dormit 3 hores. A destacar que els dos primers equips, RAID DEL SEGRE-BORGES TRAIL i l’equip Militar Francès GMPA van entrar a meta a l’ensamble, imposant un fort ritme des de la sortida i on els equips perseguidors van entrar a més de 45minuts de diferencia.  El va seguir una secció  decisiva per l’equip català, on va poder retallar més de 22 minuts amb la bicicleta de muntanya, amb un tram de descens, on la clau va estar la tècnica de descens i la orientació.
Al final d’aquesta etapa l’equip RAID DEL SEGRE-BORGES TRAIL va prendre el mallot groc al GMPA i es col·locava líder amb 5 minuts de diferencia.  

Cinquena etapa:  I última etapa del raid va ser molt emocionant per tots els equips doncs la diferencia entre l’equip català i el francès era només de 5 minuts en els 4 dies que ja portaven de cursa. Així doncs l’espectacle estava assegurat. Una primera secció a peu pels acantilats de Bonifacio seguit per un coastering de 18km resseguint la costa sud de córsega. L’equip francès va aconseguir retallar un minut a l’equip català. El va seguir una secció de cordes, escalada i un circuit de tirolines. La darrera prova es va disputar a la mateixa ciutat de Bonifacio, on una orientació urbana pel casc antic del poble va portar a l’equip català al lloc més alt de pòdium.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada