dimecres, 4 de maig del 2011

Gran victòria a l'Urgellistan

Estàvem molt motivats, l’edició d’enguany Raid Urgellistan ens havia creat grans expectatives i hi anàvem amb moltes ganes. En aquesta ocasió, l’equip Borges Trail – Raid del Segre l’integràvem el Xavi Zapater, el Jordi Pàmies i el David Tarrés.
Segons l’organització, més de 160km i de 5.000m. de desnivell positiu, repartits entre seccions de btt, cursa a peu, secció de neu, caiac i patins en línia per la Serra del Cadí i pel Pirineu Cerdà ens esperaven el passat cap de setmana 30 d’abril i 1 de maig.
La sortida de l’esdeveniment tenia lloc a la Seu d’Urgell el dissabte a les 9 del matí. Per començar a distanciar una mica els equips, el raid va començar amb una prova combinada d’orientació urbana i una entretinguda secció de caiac per relleus al Parc del Segre. El nostre domini del medi ens va permetre sortir de la secció en les primeres posicions i agafar avantatge respecte altres equips menys experimentats.
Després d’aquesta secció urbana ja ens esperava la més exigent del raid i que, a l’hora de la veritat, tallaria el bacallà. Una llarga btt de 52km i 1.700m de desnivell positiu, que transcorreria per bells i tècnics corriols de la cara nord de la Serra del Cadí ens portava fins a Estana, on hi fèiem cap en només quatre hores, mitja hora menys del millor temps estimat per l’organització, en primera posició i avantatjant als perseguidors en mitja hora.
Arribant a Cap de Rec
A continuació ens esperava una bonica secció a peu de 14km i 980m de desnivell positiu cap a Prat de Cadí, als peus de les espectaculars canals de l’Ordiguer i del Cristall, el Coll de l’Estenendor i retorn a Estana, on ens tornaven a esperar les bicicletes. Una vegada més, tornàvem a rebaixar els temps estimats per l’organització i podíem comprovar com teníem els tercer i quart equip a més de dues hores.
Ens muntàvem una altra vegada sobre les bicis i ràpid i tècnic descens cap a Martinet, on ja hi esperaria una feble però calant pluja que ja no ens abandonaria fins el final de la secció. Ara només ens faltava remuntar 650m fins a Lles de Cerdanya, passant per Músser i Arànser.
A l’arribada al petit poble de la Cerdanya ens informen que la pujada en patins fins a Cap de Rec, 7km i 450m de desnivell positiu, s’ha anul·lat per la pluja i la calamarsa que hi ha caigut durant tota la tarda i per les baixes temperatures que ens trobaríem a dalt on, en principi, hem d’acampar.
Així doncs que, després del tir amb arc i una curta orientació urbana s’acaba l’etapa de dissabte. En total hem tardat 10h15’ i tenim els perseguidors molt enrere.
Diumenge ens llevem, hem passat la nit a Lles i ens hem de desplaçar en cotxe fins a Cap de Rec. La jornada comença amb una cursa d’orientació específica, score i amb sortida gradual cada dos minuts per tal d’evitar embussos a la secció següent. Com a virtuals líders, ens fan començar primers i fem un molt bon parcial que ens permet afrontar la, potser, secció més espectacular del raid. Un trèkking a peu cap a la Tossa Plana de Lles (2.916m), amb bastant neu i havent de remuntar amb grampons per les canals de l’Orri.
Fem cim i baixem ràpidament, obrint traça, fins arribar, una altra vegada a Cap de Rec. Finalment, només ens queden 42km en btt amb 350m de desnivell positiu i 1.500 de negatiu. A les dures rampes del principi ja notem el cansament a les cames i abaixem una mica el ritme fins arribar a l’últim coll, on ens espera una llarga i ràpida baixada fins a La Seu d’Urgell, on es donarà per finalitzat el raid.
Després de més de 16h i mitja de competició ens alcem amb la victòria, amb més de dues hores d’avantatge respecte els perseguidors i satisfets per la feina feta, per l’espectacularitat dels paratges per on hem passat i per haver viscut aquesta gran aventura entre tres grans amics i l’assistència de l’Anna, que ens ha cuidat com la nostra mare.
Tot i el bon resultat, creiem que una mica és el de menys, ja que es tractava d’un raid molt exigent i el sol fet d’acabar-lo ja és un gran repte i cal felicitar a tots els equips que hi ha fet front, així com a l’organització que ens ha permès viure aquesta experiència.
Podi categoria Èlit
Amb aquesta victòria, l’Equip Raid del Segre – Borges Trail es referma al capdavant de la classificació de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya, després d’haver guanyat les dues proves disputades fins ara.

Podeu trobar més informació a: urgellistan.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada