dimarts, 24 de maig de 2011

Crònica del Raid Villa de Tamarite

Com és habitual quedem en un lloc per trobar-nos, en aquest cas competirem el Xavi Rodríguez, Xavi Zapater i el Toni Calderón. Degut a la proximitat de casa del Xavi quedem divendres a dos quarts de vuit a Lleida, i per variar ens trobem una hora més tard!!. 


Comencem a preparar i a repassar tot el material que ens farà falta per la cursa i a carregar-ho a la furgo, un cop estem enllestits decidim sopar a casa del Xavi i així només arribar a Tamarite i cap al briefing. Se'ns allarga una miqueta el sopar, ja que ens hem d'alimentar be per la "batalla" que ens espera el dissabte, arribem passades les deu i veiem els equips que van cap a la sala de briefing, el capi-orientador Xavi se'n va a la xerrada i el Zapater i Toni preparen el material: bicicletes, patins i altres que hem de deixar perquè seran traslladades per la organització en un punt que encara desconeixem!

Ja tenim al Capi amb nosaltres i amb tots els mapes que hem de marcar. Per relaxar-nos i marcar-los amb consciència trobem un bar-restaurant ChillOut, i ens prenem un te aprofitant el marcatge i l'estratègia que seguirem. Ja són quasi les dotze de la nit, i hem d'aixecar-nos a dos quarts de quatre per esmorzar, ufff!! com sempre passant son en els raids, així que no tenim res més que dir-nos i a dormir!

Ens aixequem a dos quarts de cinc i agafem una bosseta picnic amb el nostre fuet, pa de pagès, pernilet, suc de plàtan i moltes i moltes napolitanes del mestre Zapater i ens embarquem al bus que ens portarà a la sortida, tenim una horeta de viatge, esmorzem ràpid i de cop tots adormits, narcolèpsia a tope!!.

Arribem al lloc de sortida, a la població d'Olvena i a dos quarts de set i amb freqüència de dos minuts anem sortint els equips, i ja ens toca!!!.

Primer sector neutralitzat, tenint dues hores per fer una orientació urbana en la que hi ha una cova, on un dels raiders ha de fer el ràpel i posteriorment "jumejar" per tornar a la boca de la cova i seguir tots tres amb una via ferrada i de nou al punt de sortida per començar amb el segon sector. En aquest primer sector finalment arribem molt just de temps, passant de les dues hores degut a la congestió que hi ha dins la cova, i sinó que li preguntin al capi!!. Però l'organització decideix ampliar el temps i permetre a tots els equips entrar amb el temps corresponent.

Ja preparats iniciem el segon sector i ja amb la concentració i motivació a tope, perquè, a partir d'aquest moment, el Raid va en serio!!. Comencem amb un trekking d’uns 7kms aprox. amb diverses balises que el Capi les clava totes i amb un molt bon ritme, arribem al pantà de Barasona on iniciem el tercer sector.

Són 10kms de rem que es fan força durs, deixem al Xavi amb el caiac individual i els més inexperts Zapater i Toni compartim el caiac doble, però el bon clima i la calma de l'aigua ens facilita la tasca i arribem al següent canvi, però ja molt a prop l'equip Medilast, el qual ens ha retallat una mica dels 13 minuts que vam sortir abans que ells.

Sense perdre temps fem el canvi el més ràpid possible i agafem les BTT per iniciar el quart sector d'uns 22kms de pista i evitar els corriols (tal i com van dir al briefing). En aquest sector avancem a l'equip Lafuma que encapçalava la cursa, mantenim un bon ritme i una molt bona orientació, distanciant-nos de la resta dels equips. En aquest sector tenim un petit error d'orientació que el solventem ràpidament tornant al punt inicial, però ens avança l'equip Lafuma, perdent uns valuosos deu minuts aprox. tot i així arribem a la secció d'escalada, on el Zapater ràpidament bonifica el màxim temps fent la via més complicada i sortim quasi amb el mateix temps que l'equip Lafuma. Però ja també amb l'equip Medilast molt i molt a prop!

Ara ja ens toca el sector d'orientació amb graus i metres, on havíem de trobar tres balises, secció que ens trobem els tres equips davanters i fent l'orientació i el senglar de forma conjunta arribem a l'avituallament. Després d'avituallar-nos iniciem el pròxim sector de BTT d’uns 25kms aproximadament, on havíem de pujar al Castell i arribar a la localitat de San Esteban de Llitera on teníem la primera orientació urbana. En aquest sector de BTT perdem una mica de temps a l'escollir un corriol no gaire ciclable i passem a ocupar la tercera plaça darrera de l'equip Lafuma i Medilast. Aconseguim atrapar a l'equip Lafuma però el Medilast ja el trobem massa lluny, ja que suposem que ens han pres uns vint minuts en la secció de BTT més els tretze que els hi portàven per sortir abans, fet que creiem que el Raid ja el tenim molt difícil per disputar la primera posició.

Tenim un moment de "baixon" però, entre els tres, ens tornem a motivar, pensant que no hi ha res perdut fins que no acaba la cursa. Així que arribem a l'orientació urbana i veiem que l'equip Medilast ens porta menys de cinc minuts degut a una avaria que han tingut en una de les bicicletes. Iniciem l'orientació urbana i després de que el Capi la faci perfecte, la finalitzem i ens tornem a posar en primera posició però a menys de dos minuts de l'equip Medilast.

Ara ja ens toca agafar de nou les BTT, realitzem un canvi rapidíssim per fer el sector de deu quilòmetres i anem a buscar el sector de patins on pensem que és la última opció que tenim per guanyar el raid, ja que els tres components dominem la disciplina i havíem de treure més de tretze minuts per ser els guanyadors. Així doncs, ens fiquem els patins i "a full" per fer els set quilòmetres de la secció, la fem rapidíssima fins per arribar a la població de Tamarite Litera i començar la última orientació urbana.

De nou, canvi ràpid i a finalitzar l'últim sector del raid on ens juguem la primera posició. Realitzem una orientació urbana perfecta i rapidíssima arribant a la plaça de l'ajuntament i a esperar i comptar a que arribi l'equip Medilast.

Finalment passen els tretze minuts i celebrem la victòria, guanyant l'equip Raid del Segre - Borges Trail el tercer Raid de Copa Catalana, amb un temps total de més de vuit hores i distanciant a l'equip Medilast amb més de quarta minuts.

Ja dutxats i després d’un bon sopar, passem al lliurament de premis i reflexió dels tres components, valorant molt positivament la participació i contents pel tram final que ha realitzat l'equip!!!. 
Classificació final:

1. Raid del Segre - Borges Trail
2. Medilast
3. Cambrils Raid Team.

Més informació:

http://tamariteskimontana.blogspot.com/p/3er-raid-villa-de-tamarit.html
Per finalitzar, felicitar a l'organització per l'organització del Raid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada