dimarts, 30 de setembre del 2014

RAID SIERRA D’ESPADAN





Gran cap de setmana per l’equip CATRAID-TRANGOWORLD, participant amb dos equips al raid Sierra d’Espadan , puntuable per la Lliga Espanyola de Raids.  que va tenir lloc els dies  27 i 28 de setembre a la Vall d’Uixó.

Els dos equips que  aquesta ocasió ens vam desplaçar fins a sierra d’Espadan estaven formats per Xavi Rodríguez, Edu Abella i Miquel Crivillé com Team 1  el team 2 amb en Jordi Pàmies, Gerard Antón i Miquel Virgili, que van aconseguir una meritòria i molt treballada tercera posició.

Com tots els raids de la LERA, el format era de 2 etapes, la etapa reina del dissabte i una més curta el diumenge al matí.

La prova va començar amb una orientació específica pels carrers de  la població d’Alfontdeguilla, al costat de Vall d’Uixó.


Els primers equips en poc més de mitja hora en van tenir prou per trobar totes les balises i començar la segona secció, una de les més llargues i decisives del raid, un treking de 29 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu, amb una super tirolina a mitja secció, on els corredors varem rebre una bona dosis d’adrenalina volant uns metres i recuperant forces per acabar la secció, on ja es començaven a obrir diferències.




El nostre equip CATRAID-TRANGOWORLD Team 2, va arribar a la tirolina en primera posició  gràcies a una bona estratègia d’orientació, en pocs minuts van anar arribant d’altres equips com el CAMELBACK-SILVA, amb Mònica Aguilera i Antonio Aurelio Olivar i el CATRAID-TRANGOWORLD Team 1, tot i que van haver d’afluixar molt el ritme inicial per problemes estomacals que va patir l’Edu en el llarg de tota la primera etapa.

El team2 va finalitzar aquesta secció mantenint la primera posició i conservant-la en la pròxima secció on seguíem a peu per anar a visitar les proves especials de tir amb arc i escalada en bloc, on els dos equips vam poder realitzar sense penalitzar i estalviant-nos anar a buscar la balisa de penalització per aconseguir els punts.

 

Un cop finalitzada la tercera secció, els equips ja varem agafar les bicis per anar a fer una cova impressionant, un rapel i un petit treking, per fianlitzar la secció ja al pàrquing de las grutes de Sant Josep, on ens esperaven de nou les assistències per avituallar-nos i fer les transicions més ràpides.

Ja de nit encaràvem  les dos últimes seccions de la primera etapa, primer vam tenir el privilegi de poder remar a l’interior d’una de les coves més grans del continent, la secció més al·lucinant de tot el raid. 



Un cop feta la cova i per acabar la primera etapa calia fer l’última secció de 40 quilòmetres amb btt, amb les dificultats que comporta orientar de nit i amb el cansament acumulat després de 10 hores ja de cursa. L’Equip Camelback-Silva ja portava una gran diferència amb la resta, el nostre equip Team 2 lluitava amb l’equip Sportful-Illa de Rodes per la segona posició, i el Team 1 van arribar a la transició una mica més tard, arrastrant problemes mecànics i després de fer la prova de caiac-espeleo, van decidir sortir a fer l’única balisa obligatòria de la secció de btt, per no quedar fora del raid.

Finalment el team 2 va acabar la primera etapa a les 02:00 en tercera posició, calia descansar unes horetes per afrontar l’última etapa, tot i ser curta no donava marge per errors, ja que el team 2 es jugava la tercera posició, els quarts estaven a 12 minuts.







La segona etapa es va veure modificada, ja que l’organització nova aconseguir els permisos per realitzar la secció de natació, crec que molts raiders ens vàrem alegrar d’aquesta decisió.

Aquesta etapa tenia sortida i arribada a la població de Sagunt, amb una primera secció de patins, on els dos equips Catraid-Trangoworld, van aconseguir la primera i segona posició, patinant a unes velocitats d’escàndol.

La segona secció era una btt-oreientació de 16 km amb molt poc desnivell, on els nostres dos equips van treballar conjuntament, orientant i pedalant en un únic bloc, acabant la secció en segona i tercera posició respectivament, un cop feta la transició, només calia fer l’última secció, una bonica orientació específica per la localitat de Sagunt i el seu castell.







Finalment els dos equips van acabar l’etapa com a segons i tercers i el team 2 va poder conservar la tercera posició de la general. Molt contents del resultat i del bon rotllo entre tots els dos teams col·laborant i ajudant-nos mútuament.

Un raid molt ben organitzat gràcies a la implicació i dedicació de la gent de Verd3 i tots el col·laboradors.

Per part del nostre equip volem agrair un cop més el suport de TRANGOWORLD, que ens aporta una bona quantitat de material d’alta qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada