dimarts, 22 de maig del 2012

IMPORTANT VICTÒRIA AL RAID GARRAF

Aquesta vegada sí, després del petit entrebanc a Somozas, hem pogut treure'ns l'espina clavada i aconseguir la segona victòria en raids de la Copa Catalana 2012.
No va ser fàcil i és que l'equip (aquesta vegada integrat per Judit Casas, Jordi Pàmies i David Tarrés) no arribava en el seu millor moment per diferents motius. Així que vam adoptar una estratègia d'anar-ho a passar bé, no cometre errors i no esfondrar-nos massa aviat.
El raid es presentava curtet (9h màxim) i molt ràpid, amb moltes seccions i relativament pocs quilòmetres i desnivell en cadascuna d'elles. Això encara ens feia estar més a l'expectativa al no ser tres corredors precisament massa explosius.


La prova començava a la població de La Ràpita (Sta. Margarida i els Monjos) amb una ràpida secció de patins en línia per relleus. L'important era no perdre massa temps ni prendre mal volent anar massa ràpid. Tot i això vam aconseguir sortir en segona posició de la secció, darrera dels Medilast que havien patinat molt i molt ràpid.
Seguidament agafàvem les bicis per fer 10km bastant plans, la difícil lectura del mapa i la bona orientació de l'equip ens va permetre ja, des de la balisa 1, situar-nos en primera posició que no abandonaríem fins el final.
Ara una curta secció d'orientació específica abans d'encarar 22km de btt, a priori molt ràpids però que, a l'hora de la veritat, ens van fer perdre molt temps ja que l'orientació va esdevenir força tècnica.
A continuació tocava un trèking amb una via ferrada i un ràpel, ens ho vam agafar sense massa pressa però sense perdre temps i intentant orientar bé, ja que hi havia alguns punts que, si badaves, et podien fer perdre bastant temps. Vam aconseguir realitzar una molt bona secció i amb clares opcions de poder finalitzar tot el recorregut.
Ara el panorama canviava, 22km més en btt però amb mapa d'orientació específica de btt-O. Tot i els desnivells de la secció no vam cometre pràcticament cap error d'orientació i finalitzàvem la secció a 1h30' de l'hora de tancament de l'arribada i amb els Medilast trepitjant-nos els talons. 
Des de l'organització ens van informar que ho teníem molt just per poder completar totes les balises que faltaven i que ens ho miréssim molt bé quines deixàvem per perdre el mínim punts possibles. Com no, nosaltres vam tirar pel dret i ens vam arriscar a fer-les totes, era importantíssim no cometre cap error d'orientació i anar àgils.
En menys de 1/2 hora completàvem l'orientació específica i teníem menys d'una hora per arribar en btt guiant-nos amb un ortofotomapa. Molt concentrats tota l'estona, vam aconseguir arribar en 8h37' i avantatjar el segon equip en més de 10'.
Cal destacar que vam ser l'únic equip que va aconseguir realitzar totes les balises i que, per sobre de tot, vam gaudir molt de la cursa, tant pel recorregut, l'organització com, sobretot, pel bé que ens ho vam passar els tres corredors de l'equip corrent junts. Aquest és el millor premi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada