dilluns, 25 d’abril del 2011

3rs al Campionat d'Espanya

La setmana passada, 16 i 17 d'abril, vam anar a disputar el Campionat d'Espanya de Raids a As Somozas, Galícia i, la veritat, no ens va anar tant malament.

El dijous ens vam desplaçar fins a Galícia, el Toni, el Xavi Rodríguez i el David. Vam aprofitar el premi de fa dos anys per allotjar-nos un parell de nits a la Casa de Sixto, una bonica casa de turisme rural a poc menys d'una hora d'As Somozas. D'aquesta manera podíem viatjar en tranquil·litat i reposar de cara a la cita del cap de setmana.

El divendres vam aprofitar per anar a estirar les cames en btt per les rodalies de Betanzos, visitàvem Ferrol i anàvem a recollir la documentació a As Somozas. El cartell es presentava molt interessant, amb la presència de la majoria dels millors equips de la Lliga Espanyola del moment, l'equip Adidas Terrex (Campió del Món 2009), el Team Finland i diversos equips portuguesos que mai falten a la cita gallega.
Havent fet, retornàvem cap a la casa per preparar tot el material i estudiar l'estratègia per l'endemà.
Dissabte ens llevàvem a 2/4 de 8, esmorzàvem i preníem el camí cap As Somozas. Al arribar-hi, localitzem el nostre box i saludem a uns quants dels amics que també competiran al raid, ens desitgem sort i acabem d'enllestir els estris.
Són 3/4 de 10, el Pablo -l'organitzador- ens dóna les últimes instruccions, entreguem el material de caiac i de cordes i ens posem sota l'arc de sortida.
A les 10 del matí es dóna l'inici al Campionat d'Espanya de Raids 2011. La prova comença amb un tram molt ràpid de 5,5km en btt, els 3 primers quilòmetres són per asfalt i tots els equips van molt fort. A l'arribada a la primera fita, però, es causa un gran tap i els primers equips aprofitem per agafar una mica d'avantatge. En poca estona arribem a la transició, ens calcem les bambes i continuem en un recorregut a peu d'uns 12km, la majoria dels quals es fan per la llera i per l'interior d'un riu. Els Adidas Terrex, els finlandesos, els Vidaraid i nosaltres ocupem les primeres posicions, seguits de molt de prop pels Hagloffs.

Tornem a agafar les bicis i retornem ràpidament fins al parc tancat d'As Somozas.

Recollim els mapes següents, mengem de qualsevol manera i ens enfilem a les bicis per fer 40km marcats pel fort vent de cara i que ens farien arribar al mar, a la zona del Cabo Ortegal. Hi arribem en tercera posició però, alguna cosa no va bé, el David es troba molt malament, el Toni també agafa mal de panxa. Tot i això, estem en tercera posició i hem recuperat dos minuts als Vidaraid, els tenim a només 3 minuts, si apretem els atrapem. A l'hora de descendre cap a la vora del mar, no trobem el camí bo i perdem uns 20 minuts. Per la seva banda, el Team Finland i els Sherpa Raid ens passen i ens poden agafar un bon avantatge que ja no serem capaços de recuperar.
La part final de la secció és una trampa enmig de les argelagues i esbarzers, el David està fatal i el Toni té la panxa revolucionada. Els equips encara ens treuen més i a l'arribada a la transició ja tenim els quarts a mitja hora.
Ens muntem a les bicis i acabem d'arribar fins al Cabo Ortegal per fer-hi un tirolina, mengem una mica, ens abriguem i ens disposem a fer 23km més en bici. Arribem al caiac i ens diuen que s'ha suspès la secció degut al vent. Per una banda ens va bé, ja que el David es troba no està bé, però per altra banda, ens hauria anat bé aquesta secció per recuperar temps als de davant. També ens informen que els equips perseguidors estan molt lluny. Per les característiques del recorregut, en què hi predomina l'asfalt, és molt difícils poder recuperar minuts i que ens en recuperin. Així que decidim anar fent fins As Somozas, sense estressar-nos però sense perdre temps.
Ja a As Somozas, deixem les bicis, ens calcem les bambes i anem a per l'última secció del dia. Un altre trekking trampa, els cap a través són impossibles, hi ha fites enmig de camps d'argelagues i no podem córrer perquè el David està fet pols i ha de parar cada 5 minuts.
Al final i, després de tot, s'acaba la jornada. Estem 5ns de la general, 3rs del Campionat d'Espanya i els rivals més propers els tenim 40' per davant i 40' per darrera. L'etapa de demà és una btt de 20km, a priori, un tràmit.
Ens llevem l'endemà i el David està millor, almenys s'ha llevat amb gana i sembla que es troba millor. Anem cap a la zona de sortida i verifiquem les classificacions. No hi ha novetats, així que ens hem de limitar a fer la secció sense fer cap error massa greu.
En poc més d'una hora s'acaba la secció i el raid. No hi ha canvis a la classificació final. 5ns de la classificació general i 3s al CAMPIONAT D'ESPANYA DE RAIDS. No ha estat el nostre millor raid, ni molt menys, però almenys hem aconseguit un resultat molt positiu, tant pel Campionat com per la classificació de la Lliga Espanyola en què, també, ens situem en tercera posició.


El pròxim raid de Lliga Espanyola serà a Belorado el mes de juny. Abans, però, tenim dues cites molt importants de la Copa Catalana, a l'Urgellistan i al Txakal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada